Vad vi kan göra

PROJEKTLEDNING


Jag har lång erfarenhet av projektledning inom såväl offentlig sektor som i kommersiella företag. Jag är har bland annat drivit en rad EU-projekt med olika former av finansiering och affärsutvecklings-projekt inom livsmedelsproduktion, detaljhandel och restaurangbranschen. Jag har under åren byggt upp ett mycket stort och starkt nätverk bland både företagare och i den offentliga sektorn och har god förankring inom politiken. Det gör att jag kan hantera flödet från projektidé och förberedelser till genomförande och implementering.


Exempel på uppdragsgivare: Region Östergötland, Länsstyrelsen, Mjölby Kommun, Norrköpings Kommun, Linköpings Kommun, Kinda Kommun, Östgötamat, Visit Sweden, Visit Östergötland.

"Louise är, förutom föreläsare också en professionell kock och matinspiratör. Hon är i grunden hushållslärare med erfarenheter från både restaurang- och livsmedelsbranschen och har hög kompetems inom dietetik och specialkoster. Dessutom har hon förmågan att förvandla näringslära till läcker gourmetmat."

UTBILDNING


KÖK

  • Det medvetna köket Praktisk träning i att omvandla näringslära till goda, säljbara måltider.
  • Allergi och överkänslighet Grundläggande utbildning om skillnaden mellan allergi, överkänslighet och dieter och hur man tar hänsyn till detta i praktisk matlagning.
  • Matglädje för äldre Maten och måltiden har stor betydelse för välmående och trivsel. Här inspireras du till hur vi kan främja livskvalitet, positiva matminnen och upplevelser för våra äldre och dementa.


MAT OCH HÄLSA I BUTIK

  • Kurs för butikspersonal.I dagens samhälle har butiken blivit en viktig arena för det folkhälsopolitiska arbetet. Det är butiken som får svara på kundens frågor kring mat och hälsa. Vilken typ av olja ska jag välja? Vilken fil eller yoghurt har bäst bakteriekultur? Vad är det för skillnad mellan sockerfritt och osötat etc? För att kunna ge raka svar måste du vara väl insatt i vad de olika begreppen står för.
 Genom att ha välutbildad personal ger du dina kunder större köptrygghet. Programmen anpassas efter butikens behov


GASTRONOMI OCH SENSORIK

  • Genom Sapere-metoden lär du känna dina sinnen och din egen smak och tränar din förmåga att uttrycka dig verbalt. Syftet är att våga prova nya produkter och rätter och öka variationen i vad du äter.


Exempel på uppdragsgivare: SLU, Länsstyrelsen Jämtland, Campus Grythyttan, Skaraborgs Hushållningssällskap, Östgötamat, SPF, Ansvar & Omsorg Norrköping, Linköpings Universitet

FÖRELÄSNINGAR & INSPIRATION


MAT OCH MILJÖ

  • Mat som gör gott på flera sätt Hur ska jag välja för att både jag och miljön ska må bra? Kan jag påverka utvecklingen och i så fall hur? Intresset förmat är stort bland många, men man känner sig viljen i sina val. Det är några av frågeställningarna som tas upp i denna inspirationsförläsning, som med fördel också kan användas som en workshopintroduktion i detta ämne.


BESÖKSNÄRING OCH TURISM

  • Mat som reseanledning Den globala matintresserade resenären är en relativt ny målgrupp. Maten är, näst efter vädret den viktigaste upplevelsen du tar med dig hem. För att locka resenären måste vi kombinera platsen, maten, kulturen och historien på ettt bättre sätt.


REGIONAL OCH LOKAL MAT

  • Hur bygger vi hållbara samarbeten för att sälja regionala matupplevelser? Med lång erfarenhet av framgången med Östgötamat, som gick från ett projekt till en självfinansierat affärsnätverk får du här ta del av mina erfarenheter och råd till dig som vill utveckla din regions livsmedelsproduktion och matupplevelser. Denna föreläsning kan med fördel användas för att inleda en workshop eller för att inspirera politiker, beslutsfattare och företagare att ta ett steg framåt i utvecklingen.


Exempel på uppdragsgivare: Länsstyrelsen Västerbotten, Smaka på Västmanland, Almedalsveckan, Svenska Kyrkan, Vallastaden, Hushållningssällskapet, Stolt Mat i Sörmland, Östra Vätterbranterna, Visit Sweden, Matlandetkonferensen Öland, Visit Östergötland, Beyond Skiing Foundation (Skid-VM Falun)